İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Dede Korkut İlkokulu

May

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temellerinin atıldığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin Yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuzda tüm coşkumuzla kutladık.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne okulumuz öğrenci ve öğretmenleri ile ziyaret ederek temsili makam devri gerçekleşmiştir. Geleceğimiz olan öğrencilerimize bu anlamlı günde kapılarını açan İlçe Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

Nis

2-M Sınıf Öğretmenimiz Kübra KELEŞ ve 2-P Sınıf Öğretmenimiz Pelin NEBOL öğrencileriyle Gop Masal Okuluna giderek masalların eğitici ve iyileştirici dünyasıyla buluştular.

Nis

Okulumuzda düzenlemiş olduğumuz Mangala Turnuvası Final gününde teşrif eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Uygar Keskin’e, Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve okul idarecilerimize teşekkür ederiz. Dereceye giren öğrencilerimizi de tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. yıl dönümü okulumuzda kutlandı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşımızın kabulünün 101.yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyoruz.    Okulumuzda program kapsamında İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuma yarışması yapılmış olup törende 1. olan öğrencimize hediyesi Okul Müsüür tarafından verilmiştir.

Mrt

Velilerimize madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında 'En İyi Narkotik Polisi Anne' semineri verildi. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Velilerimizin Dikkatine;

Sabahçı öğrencilerimizin ders başlama saati: 07.50'dir. Öğrencilerimizi sabah ders başlamadan 10 dakika önce getirmeleri gerekmektedir.

Sabahçı öğrencilerimizin ders bitiş saati: 12.40'dır. Sabahçı öğrencilerimizi veliler 12.30 da okula gelip bahçeden sırasından alacaklar.

-------------------------------------------------------------

Öğlenci öğrencilerimizin ders başlama saati: 13.10'dur. Öğrencilerimizi ders başlamadan 10 dakika önce getirip sıralarına koymaları gerekmektedir.

Öğlenci öğrencilerimizin ders bitiş saati: 18.00'dır. Öğlenci öğrencilerimizi veliler 17.40 da okula gelip bahçeden sırasından almaya başlayabilirler.

Şbt

Okul Rehberlik Servisimiz tarafından Psikososyal DEstek Eğitim Programı kapsamında tüm öğretmenlerimize seminer verildi.

Ayrıca Rehberlik Servisimiz velilerimize "Deprem Bilgilendirme Semineri" yaptılar.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulamaya koymuş olduğu Anasınıflarında ücretsiz yemek dağıtımı okulumuz anasınıfında başlamıştır.

Şbt

Ülkemizin 10 ilinde meydana gelen Deprem Afetinin yaralarının sarılmasında velilerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve personellerimizin yardımlarıyla oluşturulmuş olan yardım kolilleri afetzedelere ulaştırılmak için gönderildi.

Şbt

Yarıyıl tatili ile birlikte okulumuzun dış cephesini ve Anasınıfı binamızı renkli bir görünüme kazandırdık. Okul bina girişinde ise ışıklandırma Okul Logosu ve Türk Bayrağı giydirmesi yapıldı.

Ock

Uzun yıllar okulumuzda hizmet etmiş, nice öğrenciler yetiştirip hayatlarına dokunmuş olan Ahmet ÇETEREZ öğretmenimiz emekli olmuştur. 42 yıllık öğretmenlik hayatında çiçek gibi öğrenciler yetiştiren öğretmenimize teşekkür eder. emeklilik hayatında sağlık ve mutluluk dileriz.

Ara

Okulumuz 4-A ve 4-F sınıflarının 9 Kasım'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Trafik Eğitim Parkı'na giderek Trafik işaretlrei, Sinyalizasyon Sistemleri, yaya geçitleri, eğitim pistleri ve trafik eğitim sınıflarında teorik ve pratik eğitim aldılar. Trafik kurallarına duyarlı bireyler yetiştirilmesinde ve bu kuralların hayata geçirilmesinde etkili olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve Trafik Polislerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda deprem anı Çök - Kapan - Tutun Tatbikatı gerçekleştirilerek öğrencilerimizi afetlere karşı hazır ve bilinçli olmaları sağlanmaya çalışıldı.