İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Dede Korkut İlkokulu

Mrt

Okulumuzda bu yılda düzenlediğimiz "Geleneksel İftar Yemeğimine" katılan ve yemeğin düzenlenmesinde katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Aynı sofrada beraber olmanın mutluluğuyla herkesin Ramazan ayını kutlarız.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde öğretmenlerimizin öğrencileriyle hazırlamış oldukları özverili çalışmlardan dolayı tebrik ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal MArşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda MEhmet Akif Ersoy'un kabri ziyaret edilerek öğrencilerimiz tarafından Vatan Şairimiz anılmıştır.

Şbt

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Veli  Akademileri Projeleri  kapsamında Psikolojik Danışman ve AEP  Eğitimcisi Ebru Canan Çelik YOĞURTÇUOĞLU tarafından gerçekleştirilen “Aile içi İlişkiler ”  konulu seminerimize katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Gaziosmanpaşa İlçe Kaymakamımız Sayın İskender YÖNDEN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf UZANTI'ı okulumuzu ziyaret ederek yapılan çalışmaları incelediler. Öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya gelerek istek ve düşüncelerini dinledirler. Yapılan bu ziyarettten dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Sevgili Öğrenciler,

Bu eğitim öğretim döneminde çok çalışarak bir tatili hak ettiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Bazılarınızın notları düşük olabilir. Bu tatil süreci, eksik yönlerinizin değerlendirmesini yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız.

Ara tatilini verimli geçirmek için kendinize tatil programı hazırlamalısınız. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verdiğimiz gibi zayıf derslerin telafisi ya da kendinizi eksik bulduğunuz konuların tekrarı için de zaman ayırmalısınız.

Değerli Öğretmen arkadaşlarım,

Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görevi ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.

Kıymetli Veliler,

Sizlerin eğitim öğretim sürecine aktif katılımınız, öğrencilerimizi hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı kılacaktır. Çocuğunuzu tanıyın ve onu objektif olarak değerlendirin.

Öğrencilerimizin dönem boyunca sergilediği performansı, akranları veya kardeşleriyle kıyaslamayın. Yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğunu unutmayalım.

Çocuğunuzun okuldaki performansını yakından takip etmelisiniz. Bu sadece sınav notlarını öğrenmek, sınav tarihlerinden önce ders çalışma öğütleri vermek değildir. Anne babaların, okul ile iş birliği içine girerek çocuğun yaşadığı başarısızlığın olası nedenlerini araştırmalı, eksik yönlerini tespit ederek giderebilmesi için yardımcı olmalanız gerekir.

Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler, Değerli Öğretmen arkadaşlarım,

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının önümüzdeki 2. döneminde daha etkili bir iş birliği ve daha koordineli çalışmalarımızla devam ettireceğiz.

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum…

Ara

Sözcük ve kavram zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir birikime sahip olması, düsüncede de zengin olmasını sağlar. Öğrencilerimiz için söz varlığın en verimli şekilde artırmayı ve kullanmayı sağlayacak ortam ise okullardır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın işinde yeniden keşfedecektir.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Harezmi Eğitim Modeli okulumuzda uygulanmaya başlamıştır. Öğrencilerin teknolojiyi kullanarak keşfetme, öğrenme ve bilimsel araştırma yöntemleri ile gelişim sağlamasında uygulamış olduğumuz projemiz Kübra KIRMIZI, Elif TOKER, Beyzanur AKBAŞ, Canan SICAKYÜZ öğretmenlerimizle başlamıştır. Öğrenciler, gerçek yaşam problemlerini tanımlayıp, çözmek üzere algoritma tasarlayarak adım adım bu sorunun nasıl çözüleceğini belirleyip programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretmektedirler.

Ara

3. Sınıflarımız LEgoLand ve Sea Life Akvaryum gezisi ile öğrencilerimiz legolarla oyuncak yaptılar. Lego sinama izleyip keyifli zaman geçirdiler.

Akvaryum gezisi ile deniz canlılarını yakından tanıma fırsatları oldu.

Ara

Okulumuz öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında "Sorumluluk ve Öz Denetim" kavramları ile ilgili okul içi ve okul dışı çeşitli etkinlikler yaptılar.

Ara

Diyanet TV YouTube kanalı üzerinden "İslâm Her İşte Nezaketi Emreder" adlı video öğrencilere izletildi. İslam'ın nezakete verdiği değer ve nezaketli olma konusuna değinildi.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında "Sözün Gücü" deneyi yapıldı.Önce Japon Bilim İnsanı Masaru Emoto'nun su deneyi videosu izlendi.Güzel sözler kavanozu kötü sözler kavanozu ve ilgisiz kavanoz hazırlanarak sözlerin etkisi hakkında konuşuldu.