İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Dede Korkut İlkokulu

Etiket Sonuçları: proje

Ara

Sözcük ve kavram zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir birikime sahip olması, düsüncede de zengin olmasını sağlar. Öğrencilerimiz için söz varlığın en verimli şekilde artırmayı ve kullanmayı sağlayacak ortam ise okullardır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın işinde yeniden keşfedecektir.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında "Sözün Gücü" deneyi yapıldı.Önce Japon Bilim İnsanı Masaru Emoto'nun su deneyi videosu izlendi.Güzel sözler kavanozu kötü sözler kavanozu ve ilgisiz kavanoz hazırlanarak sözlerin etkisi hakkında konuşuldu.

Kas

Okulumuz öğrencileriyle başlatmış oldoğumuz Atık Pil Toplama Kampanyasında en çok pil toplayan sınıfımız olan 4-B sınıfımızı ve öğretmenimiz Kübra ÖZKAN tebrik ederiz.

Haz

Okulumuzda 2 grup olarak yürütülmekte olan Harezmi Eğitim Modeli öğrencilerimizin öğretmenlerimiz koordinesinde hazırlamış oldukları projelerinin tanıtımlarını yapıp ürünlerini sergilediler. Öğrencilerimiz proje tanıtımlarını Gaziosmanpaşa İlçe Kaymakamı Sayın İskender YÖNDEN ile Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yusuf UZANTI'ya yaptılar. Öğrencilerimizi yapmış oldukları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.

Okulumuzda e-twinning projesi kapsamında

• Şiddet Yok Masal Var
  • Küçük Kalpler Büyük Hedefler
  • Dap Dap Blue Drop
  • Uçurtma Kardeşliği
  • Okullarda Mindfulnes

Projeleri yürütülmektedir.

Kas

TÜBİTAK 4007  Küçük Buluşlar Büyük Dünyalar Bilim Şenliği - 2 atölyelerine katılan öğrencilerimiz yeni deneyimlerde bulundular. Bugün küçükleri yarının bilim insanları olacaklarına inanıyoruz.

Haz

Okulumuz kütüphane açılışına teşrif eden Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender YÖNDEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf UZANTI, İlçe Müftüsü Osman ŞEN, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Muharrem POLAT, Kazım Karabekir Camii İmamı Ömer KÜÇÜK'e okulumuz adına teşekkür ederiz.

Okulumuzda başlatmış olduğumuz kütüphane projemezin oluşturulmasında emeği geçen öğretmenlerimize şükranlarımızı sunarız.

Nis

Okulumuzda yürütülen "Okullarda Mindfulnes" projesi kapsamında 3/A sınıfı öğrencileri sınıflarında mutluluk kavanozu etkinliği yaptılar. Öğrenciler etkinlik öncesinde kendilerini en çok mutlu eden şeyleri konuştular. Sonrasında bu anları kendilerine verilen renkli kağıtlarda yazıya döktüler. Yazılan kağıtlar sınıftaki kutuya atıldı. Bir ay süreyle mutluluk anları kağıtlara yazılıp kutuda biriktirilecek. Bir ayın sonunda kutu açılıp içindeki kağıtlar okunacak.

Ock

Okulumuzca yürütülmüş olan "Çocuklar Bilginin Peşinde" projesinde göstermiş olduğu başarıdan ötürü Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'mızın tensipleriyle Müdür Yardımcımız Fatih BÜYÜKYÖRÜK,

"Uçurtma Kardeşliği" eTwinning projesi ile Seyhan Soydemir AÇIL

"Şiddet Yok Masal Var"  eTwinning projesi ile Hande KÖROĞLU'na

Okul Müdürümüz Başarı belgelerine kendilerine takdim etti.

Kendilerine başarılarının devamını dileriz.

May

Şiddet yok masal var projesi kapsamında öğrencilerimiz chatroom üzerinden filkir alışverişinden bulundular.

Proje çalışması için öğrencilerimizle birlikte ortak slogan hazırlandı.

"Masal Tadında Şiddetsiz Günlere"